recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocolademousse met gember en kumquatscompote

Nagerecht
4 personen
210 min
Ingrediënten
  • - zoete witte wijn (100 ml)
  • - gemberbolletjes (4 )
  • - kumquats (12 )
  • - gembersiroop (2 el)
  • - versgeperst sinaasappelsap (75 ml)
  • - kristalsuiker (100 gram)
  • - eiwitten (3 )
  • - extra pure chocolade, in stukjes (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de chocolade in een steelpan op heel zacht vuur al roerend tot de chocolade gesmolten is tot een saus.
  • 2 Laat de chocolade iets afkoelen, hij moet wel vloeibaar blijven.
  • 3 Klop in een kom de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken op staan.
  • 4 Voeg al kloppend beetje bij beetje 0.75 van de suiker toe en blijf kloppen tot het een taai en glanzend schuim wordt.
  • 5 Roer scheutje voor scheutje het sinaasappelsap en een 0.5 van de gembersiroop door de chocoladesaus en blijf roeren tot het vocht helemaal is opgenomen en het een mooi gladde saus wordt.
  • 6 Spatel de chocoladesaus vervolgens snel scheut voor scheut door het eiwit.
  • 7 Meng alles luchtig, maar goed, tot het een egale mousse wordt.
  • 8 Strijk de bovenkant glad en laat de mousse afgedekt in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.
  • 9 Halveer de kumquats in de lengte en snijd de gember in plakjes.
  • 10 Breng de kumquats met de plakjes gember, 0.25 suiker, 0.5 gembersiroop en de wijn aan de kook.
  • 11 Kook het geheel 10 minuten op matig vuur tot de kumquats omhuld zijn meteen stroperige saus.
  • 12 Laat de kumquats afkoelen.
  • 13 Schep bolletjes chocolademousse in coupes en verdeel de kumquats met saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.