recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladenotentaart met blauwe bessen

Nagerecht
12 personen
70 min
Ingrediënten
  • - diepvries bosbessen (250 gram)
  • - boter (150 gram)
  • - eieren (4 )
  • - cacao (1 eetlepel)
  • - extra pure chocolade (72% cacao) (200 gram)
  • - walnoten (200 gram)
  • - gedroogde abrikozen (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: dichte (metalen) taartvorm met een doorsnede van 24 tot 26 cm, bakpapier, keukenmachine, handmixer.
  • 2 Vet de taartvorm in.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.
  • 5 Snijd de abrikozen in stukjes en pureer ze in de keukenmachine en doe ze over in een kom.
  • 6 Breek de chocolade in stukjes.
  • 7 Maal daarna de walnoten en chocolade in de keukenmachine fijn.
  • 8 Meng de cacao en een snufje zout erdoor.
  • 9 Splits de eieren.
  • 10 Klop in een kom de eiwitten met de handmixer zo stijf dat er pieken op blijven staan.
  • 11 Smelt ondertussen de boter.
  • 12 Voeg de dooiers aan de gepureerde abrikozen toe en klop dit met de handmixer tot een luchtig en romig mengsel.
  • 13 Voeg al kloppend de gesmolten boter toe.
  • 14 Spatel eerst het chocoladewalnootmengsel door het dooiermengsel en vervolgens de stijfgeklopte eiwitten tot het goed gemengd is.
  • 15 Spatel tot slot de bevroren bessen door het beslag.
  • 16 Doe dit beslag over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 17 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in veertig tot vijftig minuten mooi bruin en gaar.
  • 18 Laat de taart uit de oven vijf minuten in de vorm afkoelen.
  • 19 Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
  • 20 Garneer de taart naar wens met blauwe bessen en bestuif met nog wat cacao.
  • 21 Serveer met geklopte slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.