recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladesnackreep

Bijgerecht
12 personen
300 min
Ingrediënten
  • - extra pure chocolade (tenminste 72% cacao) (300 gram)
  • - gedroogde abrikozen (100 gram)
  • - muesli of havermout (75 gram)
  • - sap van 0,5 citroen
  • - dadels (250 gram)
  • - hazelnoten - (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de hazelnoten grof en snijd de abrikozen in stukjes.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.
  • 3 Halveer de dadels en verwijder de pit.
  • 4 Pureer de dadels in de keukenmachine met enkele lepels citroensap tot een stevige en plakkerige massa.
  • 5 Doe de dadelpuree over in een kom en meng de hazelnoten, muesli en stukjes abrikoos erdoor.
  • 6 Vorm dit mengsel op een stuk bakpapier tot een rechthoek van 36 cm lang, 10 breed en 2 cm hoog.
  • 7 Snijd deze rechthoek in repen van 10 cm lang en 3 cm breed en halveer de repen.
  • 8 Als de repen erg vochtig zijn laat ze dan 3-4 uur aan de lucht drogen.
  • 9 Bekleed een blad met bakpapier.
  • 10 Breng in een pan een laag water aan de kook.
  • 11 Breek de chocolade boven een metalen kom of steelpan in stukjes.
  • 12 Hang de kom of steelpan boven de laag kokend water en laat de chocolade al roerend smelten tot het een gladde saus wordt.
  • 13 Steek satéprikker in de lengte door een reep en wentel de reep door de gesmolten chocolade.
  • 14 Leg de reep op het bakpapier en trek de satéprikker er weer uit.
  • 15 Doe hetzelfde bij alle andere repen.
  • 16 Laat de chocolade in de koelkast in 20-30 minuten stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.