recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladetaart met blauwe bessen

Nagerecht
2 personen
55 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - cacao
  • - blauwe bessen (1 doosje)
  • - hazelnoten (fijngemalen) (150 g)
  • - witte basterdsuiker (60 g)
  • - eieren (2 )
  • - boter (100 g)
  • - pure (kook)chocolade (70% cacao) (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met slagroom of slagroomijs.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de pure (kook)chocolade (70% cacao) in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4 Smelt de chocolade met de boter al roerende in een pan met een dikke bodem op zacht vuur.
  • 5 Laat dit iets afkoelen.
  • 6 Klop in een kom de eieren met de suiker met de handmixer in 5 minuten tot een romige massa.
  • 7 Spatel de chocolade en hazelnoten er luchtig door.
  • 8 Doe dit beslag over in een ingevette springvorm van 18 cm.
  • 9 Strooi de blauwe bessen erover.
  • 10 Bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 11 Bestuif de taart uit de vorm met cacao en/of poedersuiker.
  • 12 Wijntip: licht gekoelde cream sherry of tawny port.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.