recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladetaart met zomerfruit

Nagerecht
12 personen
55 min
Ingrediënten
  • - pure chocolade (100 gram)
  • - roomboter (100 gram)
  • - eieren (2 )
  • - suiker (150 gram)
  • - water (150 ml)
  • - zelfrijzend bakmeel (225 gram)
  • - cacao (30 gram)
  • - frambozen (2 bakjes)
  • - blauwe bessen (2 bakjes)
Bereidingswijze
  • 1 Vet een taartvorm (circa 26) in.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 3 Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • 4 Snijd de roomboter in blokjes.
  • 5 Smelt in een steelpan op zacht vuur de chocolade en boter al roerende tot een gladde saus en laat dit chocolademengsel iets afkoelen.
  • 6 Klop in een kom de eieren en suiker met een snufje zout met een handmixer tot een romige, luchtige crème.
  • 7 Voeg al kloppend het chocolademengsel en de melk toe.
  • 8 Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor.
  • 9 Doe het beslag over in de taartvorm en strooi de helft van de frambozen en bessen of bramen erover.
  • 10 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat de taart afkoelen en bestuif de taart vlak voor het serveren met wat poedersuiker.
  • 12 Leg in het midden een berg van het resterende fruit.
  • 13 Lekker met slagroom.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.