recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocoladetaartjes met banaan

Nagerecht
4 personen
145 min
Ingrediënten
  • - melkchocolade (1 reep)
  • - slagroom (200 ml)
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - granenbiscuit (100 gram)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - bananen (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine, ringvorm van 6-8 cm of ring van een yoghurtbeker van 5 cm hoog.
  • 2 Breek de reep chocolade in reepjes.
  • 3 Verwarm de stukjes chocolade met 50 ml slagroom in een steelpan met een dikke bodem op heel zacht vuur en laat de chocolade al roerende smelten tot een dikke saus.
  • 4 Laat de chocolade iets afkoelen.
  • 5 Klop in een kom de rest van de slagroom met de suiker stijf.
  • 6 Spatel de gesmolten chocolade door de room en laat de chocolademousse in de koelkast in circa 1 uur opstijven.
  • 7 Verkruimel de biscuits in het kleine bakje van de keukenmachine en meng de boter en een derde van de jam erdoor.
  • 8 Zet de ringvorm op een klein bord en verdeel een kwart van de koekkruim erin.
  • 9 Druk dit goed aan, zodat het een bodem wordt.
  • 10 Schep er een kwart van de chocolademousse op en strijk de mousse in de ring uit.
  • 11 Snijd de bananen in plakjes.
  • 12 Leg de plakjes banaan er dakpansgewijs in een cirkel op.
  • 13 Verwarm de resterende jam met een theelepel water en bestrijk de plakjes banaan met de jam.
  • 14 Trek de ringvorm voorzichtig omhoog.
  • 15 Maak op dezelfde manier nog 3 taartjes.
  • 16 Zet de bordjes nog een uurtje in de koelkast, zodat de taartjes wat steviger worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.