recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Chocolate chips cookies

Nagerecht
15 personen
55 min
Ingrediënten
  • - pecannoten (50 gram)
  • - pure chocolade (100 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - melk (2 eetlepel(s))
  • - ei (1 )
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - basterdsuiker bruine (100 gram)
  • - suiker (100 gram)
  • - boter (zacht) (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Week de gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
  • 2 Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng de jam erdoor.
  • 3 Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
  • 4 Schenk het vocht van de frambozen in een steelpan en verwarm dit zachtjes.
  • 5 Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het warme frambozenvocht.
  • 6 Klop in een kom de ricotta met de suiker tot een romig mengsel en meng het gelatinemengsel en de frambozen erdoor.
  • 7 Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel de room luchtig door het ricottamengsel.
  • 8 Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 9 Laat de taart in de koelkast in 1-2 uur opstijven.
  • 10 Rol het stuk rode marsepein uit en steek er 4-8 hartjes uit.
  • 11 Vorm de rest van de rode marsepein tot rozenblaadjes en vorm die tot 2 mooie rode rozen.
  • 12 Maak van de groene marsepein 2 groene blaadjes en eventueel steeltjes en plak deze tegen de rozen.
  • 13 Verwijder de rand van de springvorm en zet het kwarktaartje op een kleine platte schaal.
  • 14 Garneer vlak voor het serveren de bovenkant met de rozen en plak de hartjes tegen de zijkant van het taartje.