recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cinnamon popcorn lolly pop

Bijgerecht
15 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (40 ml)
  • - donkere basterdsuiker (175 gram)
  • - schenkstroop (100 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - kaneel (2 theelepel(s))
  • - zoete popcorn (175 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Spreid een groot stuk bakpapier op een bakplaat uit.
  • 2 Verwarm de basterdsuiker met de schenkstroop, boter en 40 ml water in een wijde, hoge pan met een dikke bodem en laat al roerend de suiker smelten.
  • 3 Breng het mengsel aan de kook en laat het 2-3 minuten inkoken tot het een dikke siroop wordt.
  • 4 Van het vuur halen, schep de kaneel en de popcorn erdoor en meng alles al omscheppend tot de popcorn rondom bedekt is met de stroop.
  • 5 Schep het popcornmengsel dan op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel in zo’n 30 brokjes.
  • 6 Laat de crunch afkoelen tot de karamel stevig is.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.