recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Citroen-paprikarisotto met zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - zout & witte peper
  • - crème fraiche (100 ml)
  • - appel, granny smith (1 )
  • - zalmfilet met huid (500 gram)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepel(s))
  • - groentebouillon (450 ml)
  • - citroen (1 )
  • - zoete puntpaprika’s (4 )
  • - risottorijst (200 gram)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - grote ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de oven tot 175°C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Bak de ui 5 minuten in de boter zonder te kleuren in een zware, ovenbestendige pan.
  • 4 Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee.
  • 5 Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes.
  • 6 Rasp en pers de citroen.
  • 7 Verhit de bouillon en voeg samen met de paprika, de helft van de tijm, citroenrasp en de helft van het citroensap toe aan de rijst.
  • 8 Roer door en doe het deksel of aluminiumfolie over de pan.
  • 9 Gaar de risotto circa 30 minuten in de oven tot hij beetgaar is.
  • 10 Vet de ovenschaal in.
  • 11 Snijd de zalm in gelijke delen, één per persoon.
  • 12 Bestrooi de zalm met zout en witte peper.
  • 13 Smeer er iets citroensap over met een kwastje en leg in de ovenschaal.
  • 14 Zet deze de laatste 15 minuten bij de risotto.
  • 15 Snijd met een mes of mandoline zeer fijne lucifertjes van de ongeschilde appel en besprenkel met het laatste citroensap.
  • 16 Roer de risotto grondig door met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
  • 17 Serveer in warme diepe borden met de zalm erop.
  • 18 Garneer met de appel en tijm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.