recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Citroenkip uit de wok met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gemberwortel (2 cm)
  • - citroen (1 )
  • - kipfiletblokjes (300 gram)
  • - broccoli (500 gram)
  • - chinese mie (250 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - rode uien (2 )
  • - sojasaus (1.5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Rasp de citroen en pers de citroen uit.
  • 4 Meng in een diep bord de knoflook met gember, citroenrasp, voor elk persoon een halve eetlepel citroensap, wat zout en royaal versgemalen zwarte peper.
  • 5 Schep de blokjes kip erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
  • 6 Snijd de broccoli in roosjes en de stronken in blokjes.
  • 7 Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel de groente direct koud in een vergiet onder stromend water en laat de roosjes uitlekken.
  • 9 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 10 Roerbak de kip in een wok met hete olie op hoog vuur bruin.
  • 11 Snijd de ui in partjes.
  • 12 Schep de ui er door en bak nog 2 minuten.
  • 13 Schep tot slot de broccoli erdoor en voeg sojasaus naar smaak toe.
  • 14 Warm het gerecht goed door.
  • 15 Verdeel de mie over wijde kommen en schep de citroenkip met broccoli erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.