recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Citroenroomijs met rode grapefruit

Nagerecht
5 personen
270 min
Ingrediënten
  • - grote citroenen (2 )
  • - suiker (100 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - rode grapefruits (2 )
  • - verse muntblaadjes (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil er dun af.
  • 2 Pers de citroenen uit en vul het sap met water aan tot honderd ml.
  • 3 Breng het citroensap in een steelpan met de citroenrasp en de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op.
  • 4 Laat de siroop nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken en laat daarna afkoelen.
  • 5 Klop in een kom de slagroom stijf en meng er daarna al kloppend de Griekse yoghurt en driekwart van de citroensiroop door.
  • 6 Doe dit mengsel over in een diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen.
  • 7 Schraap na 2 uur het al gevormde ijs van de wand en schep het mengsel goed door.
  • 8 Dit voorkomt dat de ijskristallen te groot worden.
  • 9 Schil de grapefruits dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 10 Snijd de munt in dunne reepjes.
  • 11 Meng de grapefruitpartjes in een kom met de resterende citroensiroop en munt en laat dit mengsel zeker 1 uur staan.
  • 12 Schep in wijde coupes elk 2 tot 3 bollen citroenijs en leg de partjes grapefruit ertussen.
  • 13 Sprenkel er wat van de marinade over.
  • 14 Garneer eventueel nog met een flinke toef slagroom (uit een spuitbus) en wat geschaafde amandelen.