recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Citroenroomijs met rode grapefruit

Nagerecht
5 personen
270 min
Ingrediënten
  • - grote citroenen (2 )
  • - suiker (100 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - Griekse yoghurt (150 ml)
  • - rode grapefruits (2 )
  • - verse muntblaadjes (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil er dun af.
  • 2 Pers de citroenen uit en vul het sap met water aan tot honderd ml.
  • 3 Breng het citroensap in een steelpan met de citroenrasp en de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op.
  • 4 Laat de siroop nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken en laat daarna afkoelen.
  • 5 Klop in een kom de slagroom stijf en meng er daarna al kloppend de Griekse yoghurt en driekwart van de citroensiroop door.
  • 6 Doe dit mengsel over in een diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in 3-4 uur bevriezen.
  • 7 Schraap na 2 uur het al gevormde ijs van de wand en schep het mengsel goed door.
  • 8 Dit voorkomt dat de ijskristallen te groot worden.
  • 9 Schil de grapefruits dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 10 Snijd de munt in dunne reepjes.
  • 11 Meng de grapefruitpartjes in een kom met de resterende citroensiroop en munt en laat dit mengsel zeker 1 uur staan.
  • 12 Schep in wijde coupes elk 2 tot 3 bollen citroenijs en leg de partjes grapefruit ertussen.
  • 13 Sprenkel er wat van de marinade over.
  • 14 Garneer eventueel nog met een flinke toef slagroom (uit een spuitbus) en wat geschaafde amandelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.