recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Clafoutis met zalm en doperwten

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - diepvries doperwten (150 gram)
  • - melk (300 ml)
  • - eieren (3 )
  • - 30+ kaas (50 gram)
  • - bloem (75 gram)
  • - citroen (1 )
  • - zalmfilet (250 gram)
  • - preien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de doperwten ontdooien.
  • 2 Snijd de preien in stukken va een cm.
  • 3 Snijd de zalmfilet in blokjes.
  • 4 Pers de helft de helft van de citroen en rasp de schil.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 6 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei in 4 minuten beetgaar.
  • 7 Wrijf de zalm in met zout, peper en citroensap.
  • 8 Klop in een kom de bloem met de kaas, eieren, melk en wat zout tot een beslag.
  • 9 Schep de prei met bakvet en de doperwten erdoor.
  • 10 Schenk het beslag in een ingevette lage ronde ovenschaal en leg de stukjes zalm erin.
  • 11 Bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.