recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Classic American hamburger

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tomatenketchup (1 eetlepel)
  • - mayonaise (1 eetlepel)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
  • - augurken (2 )
  • - tomaten (2 )
  • - ijsbergsla (4 blaadjes)
  • - witte sesambollen (4 )
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - mager rundergehakt (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • 2 Meng het gehakt met wat zout en versgemalen peper en kneed het goed door.
  • 3 Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en vorm ze tot hamburgers.
  • 4 Bestrijk de hamburgers dun met olijfolie en bak ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en net gaar.
  • 5 Leg intussen de opengesneden broodjes met de snijkanten naar boven op het grillrooster en rooster ze 10 cm onder het hete grillelement 1-2 minuten tot ze net gaan kleuren.
  • 6 Leg de onderkanten van de broodjes op borden en leg er een blaadje sla en een hamburger op.
  • 7 Verdeel de plakjes tomaat en augurk erover en leg daarop wat flinterdunne uiringen.
  • 8 Schep er een toefje mosterd, mayonaise en tomatenketchup op.
  • 9 Leg de bovenkant van de broodjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.