recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Clubsandwich met avocado, ei en zalm

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm plakken (100 gram)
  • - rucola
  • - cherrytomaatjes (6 )
  • - veldsla (8 toefjes)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (5 eetlepels)
  • - rijpe avocado (1 )
  • - casinobrood (bruin of wit) (12 sneetjes)
  • - eieren (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Knip de bieslook fijn.
  • 2 Snijd de tomaatjes in kwarten.
  • 3 Halveer de avocado.
  • 4 Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  • 5 Laat ze schikken en pel ze.
  • 6 Snijd de helft van de eieren in plakjes en de andere eieren in partjes.
  • 7 Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
  • 8 Schep het avocadovruchtvlees uit de schil in een diep bord en prak het met een vork fijn.
  • 9 Schep de yoghurt met tweederde van de bieslook en wat zout en peper erdoor.
  • 10 Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread.
  • 11 Verdeel de veldsla met de plakjes ei en de tomaatjes over een derde van de sneetjes brood.
  • 12 Verdeel de rucola en de plakjes zalm over de volgende sneetjes en leg deze sneetjes op de sneetjes met ei.
  • 13 Dek de sandwiches af met de laatste sneetjes brood met de avocadospread naar boven.
  • 14 Leg hier de partjes ei op en strooi er nog wat bieslook over.
  • 15 Zet de clubsandwiches op borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.