recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Clubsandwich met kip en avocado

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - belegen 30+ kaas (4 plakken)
  • - rucola of veldsla (75 gram)
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - paprika (1 rode)
  • - avocado’s (2 eetrijpeetrijpe)
  • - meergranenbrood (12 sneden)
  • - boter (20 gram)
  • - kipfilets (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Bestrooi de op kamertemperatuur kipfilets met zout en peper.
  • 2 Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en leg de kipfilets erin.
  • 3 Bak de kipfilets op halfhoog vuur in twaalf tot veertien minuten mooi bruin en door en door gaar.
  • 4 Keer ze regelmatig.
  • 5 Rooster intussen de sneetjes brood in de broodrooster.
  • 6 Halveer de avocado’s en trek de schil eraf.
  • 7 Snijd de helften in lange plakken.
  • 8 Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de delen in dunne reepjes.
  • 9 Leg de kipfilets op een plank en snijd ze in plakjes.
  • 10 Bestrijk alle sneetjes geroosterd brood dun met mayonaise.
  • 11 Verdeel de rucola of veldsla over drie kwart sneetjes.
  • 12 Beleg de andere sneetjes met rucola, met plakjes kip en plakjes avocado.
  • 13 Vouw de plakken kaas losjes dubbel en leg die op de andere sneetjes met rucola.
  • 14 Verdeel de paprikareepjes over de kaas.
  • 15 Leg de sneetjes met kip elk op een bord.
  • 16 Leg hierop de sneetjes met kaas en leg de laatste sneetjes met de mayonaisekant naar beneden op de sneetjes met kaas.
  • 17 Druk de clubsandwiches iets aan en steek er een satéstokje door om te zorgen dat de sandwiches niet uit elkaar vallen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.