recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cottage pie – groenteschotel met rundvlees en puree

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - runderbouillon (zonder vlees) (1 pot)
  • - biefreepjes (300 gram)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - gesneden prei (250 gram)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - 30+ geraspte kaas (50 gram)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de aardappelen in een pan met ongeveer tweederde van de bouillon in 15 minuten gaar.
  • 2 Kruid het vlees met zout, peper en kaneel en bak de reepjes in een hapjespan met driekwart van de margarine mooi bruin.
  • 3 Schep het vlees op een bord en roerbak alle groenten 2-3 minuten in het bakvet.
  • 4 Roer de tomatenpuree en bloem erdoor.
  • 5 Schenk de rest van bouillon en het water erbij en sudder de groenten in 10 minuten zachtjes gaar, laat het vocht binden tot een saus.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Stamp de aardappelen en roer ze met het kookvocht en de rest van de margarine tot een smeuïge puree.
  • 8 Schep het vlees door de groenten en verdeel dit in een ingevette ovenschaal.
  • 9 Strijk de puree erover uit.
  • 10 Strooi de kaas erover.
  • 11 Bak de schotel in de oven in 10 minuten goudbruin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.