recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgette-kokossoep

Bijgerecht
6 personen
40 min
Ingrediënten
  • - verse koriander
  • - geraspte kokos
  • - kokosroom (400 ml.) (1 blik)
  • - verse gember, 5 cm (1 stukje)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - groentebouillon (1 liter)
  • - courgettes (4 )
  • - knoflook (1 teentje)
  • - grote ui (1 )
  • - olie (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snij de ui grof en snij de knoflook in plakjes.
  • 2 Snij de courgettes in stukjes.
  • 3 Snij de rode peper in reepjes.
  • 4 Rasp de gember.
  • 5 Verhit de olijfolie in een soeppan.
  • 6 Fruit de ui zachtjes glazig in 4 minuten.
  • 7 Voeg de knoflook en courgette toe, schep om en laat 5 minuten fruiten.
  • 8 Schenk er de groentebouillon bij.
  • 9 Voeg de rode peper en de geraspte gember toe.
  • 10 Doe de deksel op de pan en kook op matig vuur 20 minuten.
  • 11 Pureer de soep met de staafmixer.
  • 12 Voeg het kokosroom er bij.
  • 13 Breng op smaak met zout en peper.
  • 14 Voeg wat kokend water toe als de soep te dik is.
  • 15 Garneer de soep met geraspte kokos, blaadjes koriander (of platte peterselie) en ringetjes rode peper (zonder pitjes).
  • 16 Serveer met brood, pesto en kruidenboter.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.