recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettekoekjes

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - feta, verkruimeld (200 gram)
  • - courgette (1 )
  • - peterselie, (platte) fijngehakt (1 eetlepel)
  • - verse munt, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - zelfrijzend bakmeel (2 eetlepel(s))
  • - eieren (2 )
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - ui (gesnipperd) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Fruit de gesnipperde ui in een steelpan met een eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
  • 2 Klop in een kom de eieren los met het zelfrijzend bakmeel en wat versgemalen zwarte peper,de fijngehakte munt en platte peterselie.
  • 3 Meng het uimengsel met de grofgeraspte courgette en de verkruimelde feta door het beslag.
  • 4 Schep in een hete koekenpan met olijfolie steeds vier of vijf bergjes beslag en bak de courgettekoekjes in vier minuten goudbruin.
  • 5 Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze op een platte schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.