recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgetterisotto met geroosterde paprika

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - 30+ geraspte kaas (50 gram)
  • - verse basilicum (3 eetlepels)
  • - kruidenbouillon (750 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - risottorijst (250 gram)
  • - courgette (1 )
  • - ui (1 )
  • - rode paprika's (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de courgette in blokjes.
  • 4 Rooster de paprika's in de oven in 20 minuten gaar, laat ze 10 minuten nagaren in een afgesloten kom.
  • 5 Trek de velletjes eraf en snijd de paprika's in repen.
  • 6 Bak de ui en courgette glazig in een pan met olijfolie.
  • 7 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glazig zijn.
  • 8 Voeg iets minder dan de helft van de bouillon toe en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Voeg de overige bouillon tijdens het kookproces geleidelijk toe.
  • 10 Hak de basilicum fijn.
  • 11 Roer tot slot de basilicum en de kaas erdoor en breng de risotto op smaak met versgemalen peper.
  • 12 Serveer de risotto in diepe borden en leg de paprikarepen erop.