recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettes gevuld met gehakt en aardappel

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - courgettes (2 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (400 gram)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - voorgebakken stokbrood (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hol de courgettes uit en halveer ze in de lengte.
  • 3 Snijd het uitholsel fijn en bak het met de gesnipperde ui, geperste knoflook en paprikapoeder in de helft van de olijfolie zachtjes gaar.
  • 4 Schil de aardappelen en rasp deze grof.
  • 5 Meng het gehakt met het uimengsel, de helft van de aardappelen, de hoeveelheid zout en peper.
  • 6 Vul de courgettes ermee.
  • 7 Zet de courgettes in een ovenschaal.
  • 8 Meng de rest van de aardappel met de overige olijfolie en zout en peper en verdeel dit over het gehakt.
  • 9 Schenk wat water op de bodem en bak de courgettes in de oven in 30 minuten gaar.
  • 10 Bak het stokbrood af en geef het bij de courgettes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.