recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettes gevuld met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - courgettes (2 )
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - couscous (250 gram)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Halveer de courgettes in de lengte en schraap het vruchtvlees er met een kleine lepel tot op een centimeter van de rand uit.
  • 4 Hak het vruchtvlees fijn en fruit het met de ui en knoflook in een koekenpan in 5 zachtjes gaar.
  • 5 Voeg wat zout en peper toe.
  • 6 Meng het gehakt met de shoarmakruiden, het courgettemengsel en de peterselie.
  • 7 Kneed het goed door en verdeel het in 4 gelijke porties.
  • 8 Vul de courgettes met het gehakt en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 9 Schenk het water op de bodem en bak de courgettes in de oven in 40 minuten gaar en bruin.
  • 10 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en geef de couscous bij de gevulde courgettes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.