recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettes gevuld met linzen en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - tomatensap (200 ml)
  • - geitenkaas (200 gram)
  • - gedroogde oregano (2 theelepel(s))
  • - linzen a 425 ml (1 blik)
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - grote courgettes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ?C.
  • 2 Snipper de ui en hak de knoflook.
  • 3 Laat de linzen uitlekken.
  • 4 Snijd de paprika in kleine blokjes en verkruimel de geitenkaas.
  • 5 Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op 0.5 cm van de wand.
  • 6 Hak het vruchtvlees fijn.
  • 7 Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, paprika en de fijngehakte courgette 4-6 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 8 Schep de linzen en oregano met de helft van de geitenkaas erdoor.
  • 9 Vul de courgettehelften met het linzenmengsel, druk dit goed aan en zet de gevulde courgettes naast elkaar in een passende braadslede of ovenschaal.
  • 10 Verdeel de resterende geitenkaas erover.
  • 11 Meng het tomatensap met de rest van de olijfolie en wat peper en schenk dit op de bodem van de braadslede.
  • 12 Schuif de braadslede in de oven en bak de courgettes in 25-30 minuten mooi bruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.