recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettesoep met kerrieroom

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - (platte) peterselie (15 g)
  • - groentebouillon (750 ml)
  • - courgettes (2 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sjalotjes (2 stuks)
  • - slagroom (125 ml)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - geschaafde amandelen (25 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes; Hak de knoflook fijn; Snijd de courgettes in blokjes; Hak de (platte) peterselie fijn.
  • 2 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 3 Fruit het kerriepoeder in de helft van de olie tot het gaat geuren.
  • 4 Klop de slagroom met het kerriemengsel en de afgemeten hoeveelheid zout stijf.
  • 5 Verhit de andere helft van de olie in een soeppan en bak de sjalot, knoflook en courgette 3-4 minuten.
  • 6 Voeg de bouillon toe en kook de groente in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Voeg de peterselie toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een gebonden soep.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Serveer de soep in warme diepe borden.
  • 10 Schep in het midden een flinke lepel kerrieroom en strooi de amandelen erover.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Mâcon Villages of Saint-Véran.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.