recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

COURGETTESOEP

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (30 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - slagroom (120 ml)
  • - sjalotten (2 )
  • - knoflook (2 kroppen)
  • - courgettes (2 )
  • - groentebouillon (500 ml)
  • - (platte) peterselie (20 gram)
  • - Zout, peper
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • 2 Verhit in een soeppan de helft van de olie en bak de sjalotjes, knofl ook en courgettes 3 à 4 minuten.
  • 3 Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg daarna de fijngesneden peterselie toe en pureer het geheel met de staafmixer tot een gebonden soep.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en laat op zacht vuur staan.
  • 6 Fruit in een andere pan het kerriepoeder in de rest van de olie tot het gaat geuren.
  • 7 Klop in een kom de slagroom met het kerriemengsel en de afgemeten hoeveelheid zout stijf.
  • 8 Serveer de soep in warme diepe borden.
  • 9 Schep in het midden een lepel kerrieroom en strooi de amandelen erover.