recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettetaart met geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - geraspte geitenkaas (150 g)
  • - kookroom (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries bladerdeeg (5 plakjes)
  • - (verse) tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - courgette (1 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de courgette in blokjes; Snijd d knoflook in plakjes; Ontdooi het diepvries bladerdeeg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Roerbak de courgette en knoflook in een wok met hete olijfolie in 3-4 minuten beetgaar.
  • 4 Schep de tijm en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 5 Bekleed een ingevette quichevorm van 26 cm met het bladerdeeg.
  • 6 Klop de eieren los met de room, 2/3 geitenkaas en zout en peper naar smaak.
  • 7 Schenk dit in de vorm en verdeel de courgette, kerstomaatjes en tot slot de rest van de geitenkaas erover.
  • 8 Bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Wijntip: Frisse witte wijn, bijvoorbeeld Chenin Blanc (Droë Steen) uit Zuid-Afrika, of droge rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.