recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgettetaart met mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - pesto (2 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - uien (2 )
  • - courgettes (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgettes in plakken.
  • 2 Zorg dat het deeg ontdooid is.
  • 3 Snijd de mozzarella in plakken.
  • 4 Snijd de uien in ringen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Roerbak de courgetteplakken in een wok met olijfolie in 2-3 minuten beetgaar.
  • 7 Strooi er zout en peper over.
  • 8 Bak daarna de uienringen in het bakvet.
  • 9 Bekleed een ingevette lage taartvorm van 26 cm met de plakjes deeg.
  • 10 Bestrijk de bodem met pesto en verdeel de uienringen erover.
  • 11 Leg de plakken courgetteplakjes er dakpansgewijs in cirkels op.
  • 12 Verdeel de plakken mozzarella erover en maal er wat peper boven.
  • 13 Bak de taart onder in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Serveer de taart in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.