recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Courgetti met kerriegehaktsaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - grote courgette (3 )
  • - tomatenblokjes in tomatensap (400 g) (1 blik)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - grote ui (1 )
  • - half om half gehakt (500 gram)
  • - kleine winterwortel (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: spiraalsnijder.
  • 2 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 3 Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes.
  • 4 Bak het gehakt zachtjes in een hapjespan tot er wat vet uitkomt.
  • 5 Draai het vuur hoger en bak het gehakt al omscheppend rul.
  • 6 Schep de ui, knoflook, wortel en kerriepoeder erdoor en bak twee minuten.
  • 7 Voeg de tomatenblokjes met sap en wat zout en peper toe.
  • 8 Laat de saus tien minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Schaaf de courgettes met de spiraalsnijder in mooie spaghettilinten.
  • 10 Verwarm de olijfolie in een wok en voeg de courgettespaghetti toe.
  • 11 Strooi er zout en peper over en besprenkel met citroensap.
  • 12 Verwarm de courgette al omscheppend tot de linten iets zachter worden.
  • 13 Serveer de courgettespaghetti met de gehaktsaus erover.