recepten

Zoeken in alle recepten

Couscous met groenten en ei

Couscous met groenten en ei

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kokend water (450 ml)
  • - couscous (300 gram)
  • - tomatensap (250 ml)
  • - ras el hanout (1.5 eetlepel)
  • - courgette (1 )
  • - eieren (6 )
  • - olijflolie (3 eetlepels)
  • - grote ui (gesnipperd) (1 )
  • - knoflook (fijngesnipperd) (2 tenen)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - pastinaak (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de winterwortel, pastinaak en courgette in blokjes.
  • 2 Kook de eieren in acht minuten bijna hard.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 4 Schep de wortel, pastinaak, courgette en ras el hanout erdoor en bak al omscheppend vier minuten.
  • 5 Schenk het tomatensap erbij en smoor de groenten in maximaal een kwartier zachtjes gaar.
  • 6 Doe de couscous over in een brede kom en schenk er het kokende water bij.
  • 7 Roer door en laat de couscous afgedekt tien minuten wellen.
  • 8 Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • 9 Halveer de eieren.
  • 10 Breng de saus zo nodig op smaak met wat zout.
  • 11 Serveer de couscous met de groentesaus erover.
  • 12 Leg de halve eieren erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.