recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met kip uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - kippenbouten (4 )
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 grote)
  • - courgette (1 grote)
  • - wortel (200 gram)
  • - citroenen (2 )
  • - groene olijven (100 gram)
  • - kippenbouillon (200 ml)
  • - couscous (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Snijd de kippenbouten door het gewricht in drumsticks en dijstukken en wrijf ze in met komijn, zout en peper.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 4 Snijd de uien in partjes.
  • 5 Snijd de courgette in dikke plakken.
  • 6 Snijd de wortel in plakken.
  • 7 Snijd de citroenen in acht stukken.
  • 8 Leg de kippenbouten in een braadslede met de knoflook, ui, courgette, wortel, citroen en olijven eromheen.
  • 9 Schenk de bouillon erbij en braad de kip in de oven in 50 minuten gaar.
  • 10 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen en serveer de couscous bij de kip.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.