recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met lentegroenten en gebakken tofu

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - spinazie (450 gram)
  • - tofu (375 gram)
  • - groentebouillon (500 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - doperwten (300 gram)
  • - bospenen (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Was de spinazie en laat dit goed uitlekken.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Fruit de ui met de helft van de knoflook en de helft van de shoarmakruiden in een hapjespan met de helft van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 5 Snijd de bospenen in plakjes.
  • 6 Schep de wortel, doperwten en couscous erdoor bak alles 1-2 minuten.
  • 7 Voeg de bouillon toe en kook de groenten en couscous zonder deksel in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik.
  • 9 Wrijf de tofu in met shoarmakruiden en bak de plakken in een antiaanbak-koekenpan met de rest van de olijfolie in 4-6 minuten knapperig bruin.
  • 10 Leg ze op een bord en laat de spinazie in het bakvet al omscheppend slinken.
  • 11 Schep de spinazie door de couscous.
  • 12 Serveer de couscous in diep borden en leg de plakken tofu erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.