recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met merguez en Italiaanse groenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (10 ml)
  • - couscous (250 gram)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - merguez worstjes (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de merguesworstjes in vier stukken.
  • 2 Bak de merguez in een hapjespan met de olie op matig hoog vuur in rondom 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 3 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Roerbak de knoflook en Italiaanse groenten in het bakvet.
  • 6 Schep de Italiaanse kruiden en paprikapoeder met wat zout en peper erdoor en voeg de tomaatstukjes met vocht en het water toe.
  • 7 Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Warm de worstjes nog even mee.
  • 9 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 10 Serveer de couscous in diepe borden en schep de Italiaanse groenten en de merguez erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.