recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met pittige groenten en vissticks

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - vissticks (15 )
  • - pikante paprikapoeder (1.5 theelepel)
  • - tomatenpuree (70 gram)
  • - courgette (1 )
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - couscous (275 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in pakken.
  • 2 Laat de couscous wellen volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 3 Verwarm een derde van de olijfolie in een wok en roerbak de hutspotgroenten twee tot drie minuten op hoog vuur.
  • 4 Schep de courgette erdoor en roerbak nog twee minuten.
  • 5 Schep de tomatenpuree en paprikapoeder door de groenten en bak nog een minuut.
  • 6 Schenk er dan het water bij en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 7 Laat de groenten acht tot tien minuten sudderen tot een lekkere saus.
  • 8 Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de vissticks in zes tot acht minuten krokant en goudbruin.
  • 9 Ze moeten ook van binnen warm zijn.
  • 10 Schep de couscous in diepe warme borden en schep de groenten met saus en de vissticks erop.