recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met pittige tomatensaus en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - shoarmavlees (300 gram)
  • - uien (175 gram)
  • - tomaatstukjes (400 gram)
  • - zwarte olijven (100 gram)
  • - panklare sperziebonen (500 gram)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak het shoarmavlees rondom bruin.
  • 2 Snipper de uien.
  • 3 Bak de uien 2 minuten mee.
  • 4 Halveer de olijven.
  • 5 Voeg de tomaten en olijven toe en schenk er het water bij.
  • 6 Voeg wat zout en peper toe en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 minuten gaar.
  • 8 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 9 Serveer de couscous in diepe borden en schep de saus met vlees erop.
  • 10 Schep de sperziebonen ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.