recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met pittige vleessaus

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (500 ml)
  • - komkommer (1 )
  • - pastasaus (490 gram)
  • - gedroogde italaanse kruiden (2 theelepel)
  • - courgette, in blokjes (1 )
  • - toscaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • - shoarmavlees (400 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - couscous (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng het water aan de kook.
  • 2 Doe de couscous over in een schaal en roer het kokende water met wat zout en de helft van de olijfolie erdoor.
  • 3 Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  • 4 Verwarm de overige olijfolie in een hapjespan en roerbak het shoarmavlees op hoog vuur in 3 minuten bruin. Schep het op een bord.
  • 5 Roerbak de Toscaanse groenten, courgette en Italiaanse kruiden 2-3 minuten en schep de pastasaus erdoor.
  • 6 Voeg ook het vlees toe en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Snijd intussen de komkommer in stukken van 5 cm en snijd deze in de lengte in vieren.
  • 8 Schep de couscous in diepe borden en verdeel de saus met vlees en groenten erover.
  • 9 Serveer met de komkommer.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.