recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met rundvlees en wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
3 min
Ingrediënten
  • - couscous (250 gram)
  • - pastinaak (300 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (400 ml)
  • - wijnazijn (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - rib-braadlappen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rib-braadlappen in stukken.
  • 2 Wrijf het vlees in met de shoarmakruiden en bak ze in een braadpan met hete margarine rondom bruin.
  • 3 Bak de knoflook en tomatenpuree heel even mee en voeg dan de azijn en bouillon toe.
  • 4 Snijd de pastinaak in stukken.
  • 5 Stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur.
  • 6 Schep dan de hutspotgroenten en de pastinaak erdoor en stoof het gerecht in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 8 Schep de couscous in diepe borden en schep het rundvlees met de groenten en saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.