recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met rundvlees en wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
3 min
Ingrediënten
  • - couscous (250 gram)
  • - pastinaak (300 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (400 ml)
  • - wijnazijn (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - rib-braadlappen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rib-braadlappen in stukken.
  • 2 Wrijf het vlees in met de shoarmakruiden en bak ze in een braadpan met hete margarine rondom bruin.
  • 3 Bak de knoflook en tomatenpuree heel even mee en voeg dan de azijn en bouillon toe.
  • 4 Snijd de pastinaak in stukken.
  • 5 Stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur.
  • 6 Schep dan de hutspotgroenten en de pastinaak erdoor en stoof het gerecht in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.
  • 8 Schep de couscous in diepe borden en schep het rundvlees met de groenten en saus erop.