recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscous met tonijnsaus en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - tomatenblokjes met kruiden (400 gr. 1 debeste) (1 blik)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - tonijn op olie (3 blikjes)
  • - panklare sperziebonen (250 gram)
  • - couscous (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Doe de couscous in een schaal en schenk er zoveel kokend water over dat de couscous 1 cm onder water staat.
  • 3 Dek de schaal af en laat de couscous 10-15 minuten wellen.
  • 4 Kook de sperziebonen in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 5 Giet de olie van de tonijn in een hapjespan en fruit hierin de knoflook zachtjes glazig.
  • 6 Schep de tomatenblokjes met de tonijn en de sperziebonen erdoor en laat het gerecht nog 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Schep de couscous op borden en schep de tonijnsaus met sperziebonen erover.
  • 8 Tip: de saus wordt extra lekker door een eetlepel kappertjes en/of een eetlepel fijngehakte zwarte olijven mee te warmen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.