Bijgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Pers de citroen. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de munt fijn. Stap 2 Meng de couscous in een schaal met wat zout, versgemalen zwarte peper, beetje citroensap en enkele eetlepels olijfolie. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat de couscous zo 10 minuten wellen. Stap 3 Halveer intussen de komkommer en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne repen en snijd deze in kleine blokjes. Stap 4 Maak de couscous met een vork rul en schep de komkommerblokjes, bosui en munt erdoor. Laat, voor het lekkerste resultaat, de salade het liefst nog 1 uur bij kamertemperatuur staan, zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 310 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 41 g
Vet 12 g
Waarvan verzadigd 2 g