recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met aardbeien en gerookte kip

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - avocado (1 )
  • - gerookte kipfilet (1 )
  • - veldsla (75 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepel(s))
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - aardbeien (500 gram)
  • - walnootolie (4 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - wite wijnazijn (2 eetlepel(s))
  • - couscous (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 2 Knip de bieslook fijn en hak de basilicum.
  • 3 Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • 4 Schil de avocado en snijd ook deze in dunne plakjes.
  • 5 Klop in een schaal de azijn met de mosterd, walnootolie (of olijfolie) en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een gebonden dressing.
  • 6 Schep de warme couscous erdoor en laat de salade afkoelen.
  • 7 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de helft van de aardbeien in vieren.
  • 8 Schep vlak voor het serveren de partjes aardbei met de bieslook en het basilicum door de salade.
  • 9 Verdeel de veldsla op een platte schaal en schep de couscoussalade in het midden.
  • 10 Leg de plakjes kip en avocado dakpansgewijs in het midden en verdeel de resterende aardbeien eromheen.