recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met aardbeien en gerookte kip

Lunch
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - avocado (1 )
  • - gerookte kipfilet (1 )
  • - veldsla (75 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepel(s))
  • - bieslook (2 eetlepel(s))
  • - aardbeien (500 gram)
  • - walnootolie (4 eetlepel(s))
  • - fijne mosterd (1 theelepel)
  • - wite wijnazijn (2 eetlepel(s))
  • - couscous (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 2 Knip de bieslook fijn en hak de basilicum.
  • 3 Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • 4 Schil de avocado en snijd ook deze in dunne plakjes.
  • 5 Klop in een schaal de azijn met de mosterd, walnootolie (of olijfolie) en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een gebonden dressing.
  • 6 Schep de warme couscous erdoor en laat de salade afkoelen.
  • 7 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de helft van de aardbeien in vieren.
  • 8 Schep vlak voor het serveren de partjes aardbei met de bieslook en het basilicum door de salade.
  • 9 Verdeel de veldsla op een platte schaal en schep de couscoussalade in het midden.
  • 10 Leg de plakjes kip en avocado dakpansgewijs in het midden en verdeel de resterende aardbeien eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.