recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met komkommer, doperwten en feta

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - paprikasalade (1 potje)
  • - veldsla (75 gram)
  • - feta (200 gram)
  • - verse muntblaadjes (2.5 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - komkommer (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen (0.5 )
  • - couscous (250 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook het water.
  • 2 Laat in een vergiet de doperwten in circa 30 minuten ontdooien.
  • 3 Meng in een grote kom de couscous met het water.
  • 4 Knijp de citroen erboven uit en roer de olijfolie er met wat zout en versgemalen peper door.
  • 5 Laat de couscous 10 minuten wellen.
  • 6 Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit.
  • 7 Snijd de komkommerhelften in kleine blokjes.
  • 8 Schep de komkommerblokjes met de doperwten, uiringetjes, munt en feta door de couscous.
  • 9 Laat de couscoussalade nog een half uurtje staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
  • 10 Verdeel de veldsla in diepe borden en schep in het midden een berg couscoussalade.
  • 11 Schep de paprikasalade eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.