recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met sardientjes

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 stuks)
  • - sardines (uit blik) (250 g)
  • - courgette (1 )
  • - italiaanse kruiden (3 eetlepels)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - citroen (1 stuks)
  • - tomaten (3 )
  • - couscous (150 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers en rasp de citroen; Snipper de rode ui fijn; Snijd de citroen in plakjes.
  • 2 Laat de couscous in koud water 5 minuten wellen.
  • 3 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Roer het citroensap, de rasp, olijfolie, de tomaatstukjes, ui en kruiden door de couscous.
  • 5 Breng de salade op smaak met zout en peper en laat hem een half uurtje staan.
  • 6 Snijd de courgette schuin in plakken, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan of onder een hete grill in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 7 Halveer de sardines in de lengte.
  • 8 Schep de couscoussalade als een berg op de borden en leg de sardines, courgette en plakjes citroen er tegen aan.
  • 9 Wijntip: Droge rosé of volle witte wijn (chardonnay, droë steen).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.