recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Couscoussalade met sardines

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - couscous (200 gram)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - citroen (1 )
  • - tomaten (4 )
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - peterselie (4 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - sardines (uit blik) (2 blikjes)
  • - rucola (75 gram)
  • - water (300 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schep in een kom de couscous en rozijnen om met het citroensap, de in blokjes gesneden tomaten, doperwten en fijngehakte peterselie.
  • 2 Kook het water en schenk het erbij.
  • 3 Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 4 Laat de salade zo 30 minuten staan.
  • 5 Laat de sardines op keukenpapier uitlekken.
  • 6 Verdeel de rucola over borden en schep de couscoussalade in het midden.
  • 7 Leg de sardines erop.