recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crêpes au fromage

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - camembert (100 gram)
  • - geraspte gruyere (75 gram)
  • - ei (1 )
  • - melk (500 ml)
  • - bloem (150 gram)
  • - boter (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een steelpan op zacht vuur een klein beetje boter met een zesde van de bloem.
  • 2 Voeg al roerende een derde van de melk met wat zout en peper toe.
  • 3 Blijf roeren tot het een dikke, gladde saus wordt.
  • 4 Laat de saus nog 3-5 minuten zachtjes doorkoken.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 6 Roer in een kom de rest van de bloem met wat zout, het ei, en de rest van de melk en een beetje gesmolten boter tot een glad beslag.
  • 7 Verwarm wat boter in een grote koekenpan en laat een kwart van het beslag in de pan uitvloeien.
  • 8 Bak het flensje tot de bovenkant droog is.
  • 9 Bak zo nog een flensje voor ieder persoon.
  • 10 Snijd de kaas zo dat er twee plakjes per persoon zijn.
  • 11 Spreid de flensjes uit en bestrijk ze met saus.
  • 12 Strooi de geraspte kaas erover en leg er twee plakjes camembert op.
  • 13 Vouw de zijkanten van de flensjes over de vulling en vouw de flensjes tot pakketjes dicht.
  • 14 Leg ze in een lage ovenschaal en laat ze in de oven in 15 minuten knapperig worden.
  • 15 Verdeel de rucola over borden en leg de gegratineerde flensjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.