recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cranberry kerstcake

Bijgerecht
12 personen
60 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker (100 gram)
  • - gedroogde cranberry's (100 gram)
  • - eieren (4 )
  • - zachte boter (200 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - suiker (300 gram)
  • - verse cranberry's (á 340 g) (1 zak)
  • - water (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de grof gehakte cranberry’s in een pan met het water in 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • 2 Pureer de cranberry’s met een staafmixer.
  • 3 Voeg de suiker toe en los deze al roerend op.
  • 4 Laat het mengsel 3-5 minuten borrelend doorkoken tot het een stroperige puree wordt.
  • 5 Laat de cranberrypuree afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 7 Leg het stuk bakpapier op de bodem van de vorm en vouw het langs de rand omhoog.
  • 8 Het papier mag boven de vorm uitsteken.
  • 9 Doe het zelfrijzend bakmeel met de boter, eieren, een snufje zout en het cranberrymengsel in een kom en klop het met de handmixer tot een glad beslag.
  • 10 Schenk het beslag in de vorm en verdeel de gedroogde cranberry’s erover.
  • 11 Bak de cake in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 12 Laat de cake afkoelen.
  • 13 Zet de cake in het bakpapier op een platte schaal, of trek eerst voorzichtig het papier eraf.
  • 14 Leg de blaadjes op de cake en bestrooi de cake door een zeefje licht met poedersuiker.
  • 15 Verwijder daarna de blaadjes heel voorzichtig.
  • 16 Snijd de cake in vierkantjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.