recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cranberryparfait met chocolade

Nagerecht
4 personen
185 min
Ingrediënten
  • - rechthoekige vorm (500 ml)
  • - munt (4 blaadjes)
  • - pure chocolade (50 gram)
  • - gedroogde cranberry's (50 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - zoete dessertwijn (75 ml)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - witte basterdsuiker (50 gram)
  • - eieren (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Splits de eieren; hak de chocolade in stukjes.
  • 2 Breng in een pan een laag water aan de kook.
  • 3 Klop in een kom de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en wijn met de handmixer schuimig.
  • 4 Hang de kom boven het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel een dikschuimige vla wordt.
  • 5 Laat de vla wat afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom stijf en spatel de vla, cranberry’s en chocolade er luchtig door.
  • 7 Schenk dit in de vorm of in de glazen.
  • 8 Laat de parfait in de diepvries bevriezen: de glazen 1 uur en de cakevorm 2-3 uur.
  • 9 Garneer de glazen met een chocolaatje, gedroogde cranberry’s en een blaadje munt.
  • 10 Of snijd de parfait in de vorm in plakken (2 per persoon).
  • 11 Serveer deze op bordjes gegarneerd met cranberry’s en chocolade en munt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.