recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crepes Suzette

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - suiker (50 g)
  • - sinaasappel (1 )
  • - grand marnier (100 ml)
  • - boter (100 g)
  • - melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Roer de bloem met de eieren, melk, de helft van de boter en 2 el Grand Marnier tot een glad beslag.
  • 2 Laat dit even rusten.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • 4 Meng in een kom de rest van de boter met 2-3 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de suiker tot een crème.
  • 5 Verhit een koekenpan (18 cm) en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien.
  • 6 Bak tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak de onderkant.
  • 7 Bak zo voor ieder 2 flensjes, bestrijk ze met de crème, vouw ze in vieren en leg ze in een warme schaal.
  • 8 Verwarm de rest van de Grand Marnier in een steelpan en steek de drank van het vuur weg aan met een lucifer.
  • 9 Schenk de brandende drank over de flensjes en serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.