recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissant met kaasroerei en gebakken tomaatjes

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - slagroom (3 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - red pearl tomaten (6 )
  • - roomboter (40 gram)
  • - afbak roombotercroissaants (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de croissants af volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 2 Laat ze iets afkoelen.
  • 3 Verwarm de helft van de boter in een koekenpan en leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar beneden erin.
  • 4 Bak de tomaten op matig hoog vuur in 3-4 minuten bruin, keer ze na 2 minuten.
  • 5 Klop in een kom de eieren los met de slagroom en roer de kaas en wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 6 Smelt de rest van de boter in een kleine pan en schenk het eimengsel erin.
  • 7 Laat het eimengsel al roerende stollen tot een dik romig en glanzend roerei.
  • 8 Roer de fijngehakte bieslook erdoor.
  • 9 Snijd de croissants met een broodmes open.
  • 10 Leg de onderkanten op borden en schep het roerei erop.
  • 11 Leg de bovenkant van de croissants er schuin op.
  • 12 Leg de gebakken tomaatjes ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.