recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissantjes met kerstvulling

Ontbijt
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (6 partjes)
  • - carambola (1 )
  • - afbak roombotercroissants (4 )
  • - sinaasappelrasp (1 eetlepel)
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - ricotta (250 gram)
  • - gedroogde abrikozen (3 )
  • - gedroogde vijgen (3 )
  • - verse dadels (3 )
  • - extra pure chocolade (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • 2 Verwijder de pitten uit de dadels.
  • 3 Snijd de dadels, vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
  • 4 Meng in een kom de ricotta met de vanillesuiker en sinaasappelrasp en schep de chocolade en het kleingesneden gedroogde fruit erdoor.
  • 5 Bewaar het afgedekt in de koelkast.
  • 6 Verwarm de oven voor en bak de croissants af volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 7 Laat ze afkoelen.
  • 8 Snijd de carambola (met schil) in dunne plakjes, dit zijn dan kleine sterretjes.
  • 9 Snijd de partjes sinaasappel in stukjes.
  • 10 Snijd de croissantjes open en leg de onderkanten op borden.
  • 11 Bestrijk ze royaal met de ricotta en leg de sinaasappelpartjes en de carambolasterretjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.