recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissants met beenham en asperges

Ontbijt
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - mooie plakken beenham (4 )
  • - rucola
  • - croissants (4 )
  • - verse dragon (1 eetlepel)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - mayonaise (4 eetlepel(s))
  • - groene mini-asperges (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de kontjes van de asperges en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • 2 Giet de asperges in een vergiet af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Dep de asperges met keukenpapier droog.
  • 4 Hak de dragon (of dille) fijn.
  • 5 Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd, dragon of dille en wat versgemalen peper.
  • 6 Snijd de croissants open en bestrijk de snijvlakken met de mayonaise.
  • 7 Leg de onderkanten op bordjes en verdeel er wat rucola over.
  • 8 Drapeer er een plak ham op en leg hierop een aantal mini-asperges.
  • 9 Leg de bovenkant van de croissants er schuin tegenaan.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.