recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissants met ham en asperges

Ontbijt
4 personen
37 min
Ingrediënten
  • - groene mini-aspeges (100 gram)
  • - verse basilicum (2 eetlepel(s))
  • - zure room (125 ml)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - gekoeld deeg voor supercroissants (1 blikje)
  • - gegrilde achterham (3 plakken)
  • - melk (3 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
  • 3 Hak de basilicum fijn.
  • 4 Leg de asperges naast elkaar op een plank met alle kopjes op gelijke hoogte.
  • 5 Snijd 1-2 cm van de achterkanten, zodat alle asperges even lang zijn.
  • 6 Leg de asperges in het kokende water en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • 7 Giet ze af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
  • 8 Laat de asperges goed uitlekken en dep ze daarna voorzichtig droog met keukenpapier.
  • 9 Hak op een plank het basilicum met een scherp mens fijn.
  • 10 Meng de zure room in een kommetje met de mosterd en de basilicumreepjes en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
  • 11 Rol het croissantdeeg op het werkvlak uit en verdeel het in de geperforeerde punten.
  • 12 Bestrijk elke punt met een lepel basilicumroom.
  • 13 Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elke deegpunt een plak ham.
  • 14 Snijd de ham op maat van het deeg.
  • 15 Leg op de korte kant van de stukken deeg elk 3-4 asperges met de punten allemaal naar dezelfde kant.
  • 16 Rol de stukken deeg vanaf deze kant losjes op tot croissants.
  • 17 Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk.
  • 18 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de croissants in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  • 19 Laat de croissants afkoelen tot lauwwarm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.