recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissants met zelfgemaakte abrikozenjam

Ontbijt
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - roomboter (1 pakje)
  • - croissants (4 )
  • - geleisuiker (250 gram)
  • - sap van een halve sinaasappel (0.5 )
  • - verse abrikozen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de jam een dag van te voren.
  • 2 Halveer de abrikozen en verwijder de pitten.
  • 3 Snijd de abrikozen in stukjes.
  • 4 Breng in een pan de stukjes abrikoos met het sinaasappelsap en de geleisuiker al roerend aan de kook en laat vier minuten goed borrelend doorkoken tot het een jam wordt.
  • 5 Doe de jam over in een potje of schaaltje en laat afkoelen.
  • 6 Serveer de croissants op bordjes met een schaaltje met jam en een schaaltje boter ernaast.