recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Croissants met zelfgemaakte abrikozenjam

Ontbijt
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - roomboter (1 pakje)
  • - croissants (4 )
  • - geleisuiker (250 gram)
  • - sap van een halve sinaasappel (0.5 )
  • - verse abrikozen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Maak de jam een dag van te voren.
  • 2 Halveer de abrikozen en verwijder de pitten.
  • 3 Snijd de abrikozen in stukjes.
  • 4 Breng in een pan de stukjes abrikoos met het sinaasappelsap en de geleisuiker al roerend aan de kook en laat vier minuten goed borrelend doorkoken tot het een jam wordt.
  • 5 Doe de jam over in een potje of schaaltje en laat afkoelen.
  • 6 Serveer de croissants op bordjes met een schaaltje met jam en een schaaltje boter ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.